Veliki gubitak Komercijalne banke u prvih šest meseci

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Avg.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki gubitak Komercijalne banke u prvih šest meseci

BEOGRAD - Najveća domaća banka pod kontrolom države, Komercijalna (KMBN), zabeležila je ogroman gubitak u prvih šest meseci, nakon što je kompanija u junu sprovela „dodatne ispravke vrednosti bilansne aktive i rezervisanja za verovatne gubitke na vanbilansnoj aktivi".

Gubitak Komercijalne je dostigao 2,6 milijardi RSD u odnosu na dobit od 696,3 miliona RSD u istom periodu prošle godine. Glavni razlog gubitka su povećani rashodi na ime otpisa i rezervisanja koji su skočili >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 114% na 6,2 milijarde RSD.

Kada je u pitanju osnovni biznis, Komercijalna je zabeležila pad prihoda od kamata od 13,2% na 8,6 milijardi RSD, dok je dobit iz ovog segmenta poslovanja pala 1,7% na 6,8 milijardi RSD. Prihod od naknada i provizija je porastao 2,2% na nepune 3 milijarde RSD, dok je dobit po ovom osnovu povećana 1,9% na 2,4 milijarde RSD. Aktiva banke na kraju juna iznosila je nepunih 410 milijardi RSD, što je rast od 4,6% od početka godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.