Većina u OPEK+ voljna da smanji proizvodnju nafte

Izvor: B92, 04.Apr.2020, 12:59

Većina u OPEK+ voljna da smanji proizvodnju nafte

Beč -- Većina članova Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC+) i njenih saveznika predvođenih Rusijom voljna je da smanji proizvodnju nafte.

Velika je verovatnoća da će se postići konsenzus u vezi sa ovim pitanjem, preneo je Sputnjik citirajući izvor upoznat sa materijom.

"Glavni učesnici" su takođe podržali ideju o održavanju konferencije šestog aprila, ali je konferencija odložena za osmi ili deveti april, zbog produžavanja pregovora.

Novi pokušaj postizanja dogovora je, kako se prenosi, iniciran od strane Saudijske Arabije, navodno nakon što je predsednik SAD Donald Tramp urgirao da Moskva i Rijad započnu pregovore.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Većina članica OPEK-a saglasna da se smanji nivo prooizvodnje nafte

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2020, 12:29

Većina članica Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) saglasne su da smanje nivo prooizvodnje „crnog zlata“, samim tim je verovatnoća da će dogovor biti postignut 6. aprila poprilično velika, izjavio je za RIA Novosti neimenovani izvor upoznat sa situacijom na svetskom energetskom tržištu.. „Atmosfera...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.