Veći računi za struju posledica zbira faktora

Izvor: Beta, 06.Mar.2014, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veći računi za struju posledica zbira faktora

BEOGRAD, 6. marta 2014. (Beta) - Uvećani decembarski računi za struju posledica su veće potrošnje, ali i nepoštovanja procedura i ljudske greške zbog čega će kontrola biti nastavljena, pokazali su u četvrtak rezultati analize Radne grupe Ministarstva energetike.

Član Radne grupe i pomoćnik ministra energetike Srbije Dejan Trifunović rekao je da su na decembarske račune za struju, prema podacima koje je dobila Radna grupa, primljene 40.802 reklamacije od kojih su 16.084 bile >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << opravdane.

Trifunović je rekao i da bi EPS do 1. septembra trebalo da obezbedi da postojeća brojila za struju funkcionišu u skladu sa propisima.

Prema podacima Direkcije za mere i dragocene metale, za više od 50 odsto od oko 3,5 miliona brojila za struju istekao je rok overe, odnosno nisu baždarena duže od 12 godina.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veći računi za struju posledica veće potrošnje, ali i ljudske greške

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2014

Uvećani decembarski računi za struju posledica su veće potrošnje, ali i nepoštovanja procedura i ljudske greške zbog čega će kontrola biti nastavljena, pokazali su danas rezultati analize Radne grupe Ministarstva energetike.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.