Veći izvoz uz pomoć Trgovinskog sporazuma

Izvor: S media, 02.Mar.2010, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veći izvoz uz pomoć Trgovinskog sporazuma

Direktor Direkcije za zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske unije Pjer Mirel ocenio je danas da je Srbija ostvarila dobre rezultate u primeni Trgovinskog sporazuma sa EU i da će to pomoći našoj zemlji da poveća izvoz i privuče strane investicije.

"Sa zadovoljstvom sam pohvalio Srbiju zbog neometanog i dobrog rada na sprovodjenju Sporazuma. Sada očekujemo dobru primenu Sporazuma sa obe strane i nadamo se da će trgovinski elementi doprineti ne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << samo porastu izvoza, već i povećanju investicija", rekao je Mirel novinarima u Palati Srbije nakon završetka prve sednice Odbora za sprovodjenje Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU.

Prema njegovim rečima, obostrana primena trgovinskih mera pružiće veću sigurnost stranim investitorima i izvesnije okolnosti, naročito u pogledu visine carina.

Mirel je naznačio da izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije ima veliku perspektivu 'ukoliko se do većeg stepena prerade preradjuju u zemlji'.

"Svedoci smo da su sredinom devedesetih godina ovakve mere doprinele razvoju u centralnoj Evropi i iskreno se nadamo da će i ovde biti omogućeno veće zapošljavanje", ocenio je Mirel.

On je rekao da je na prvom sastanku Odbora za sprovodjenje Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU razmatran Poslovnik o radu Odbora, sastav Odbora, a saslušana su i predstavljanja rezutata sprovodjenja prelaznog Trgovinskog sporazuma sa EU.

"Na Odboru su prezentirani i rezultati u oblasti poljoprivrede, finansija i drugih sektora", dodao je on.

"Sastanak koji smo danas održali bio je i dobra potvrda svega onoga što je učinjeno - liberalizacije viza u decembru prošle godine i podnošenja kandidature Srbije za članstvo u EU", kazao je Mirel.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.