Izvor: B92, 30.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večernje novosti na berzi

Beograd -- Akcionari Novosti na skupštini treba da se izjasne koliko njih želi da proda svoje akcije nepoznatom kupcu, ovoga puta preko Berze.

Posle afere koja je izbila kada je košarkaš Vlade Divac osujećen u nameri da kupi ovaj list, što je podelilo akcionare, sada se kao novi kupac nezvanično pominje biznismen Milan Beko. Ako država ovoga puta pristane da proda svojih 30 odsto akcija, za formiranje većinskog paketa potrebno je da se prijavi nešto više od 20 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << malih akcionara.

Prema nezvaničnim informacijama, malim akcionarima će na Skupštini biti predloženo da ne prihvate ponudu ispod 3.500 evra po akciji, uz socijalni program za višak zaposlenih.

Medijska grupa VAC najavila je da je spremna da ponudi 3.600 evra po akciji svakom akcionaru Kompanije "Novosti", saopštila je danas kompanija iz Lihtenštajna koja zastupa tu medijsku grupu.

U pismu te medijske kuće akcionarima, koje je prosleđeno medijima, ističe da je ta grupa pre godinu dana podnela ponudu za preuzimanje 100 odsto akcija Kompanije "Novosti" po ceni od 2.050 evra po akciji, ali da je, u međuvremenu, ta ponuda ostala blokirana kod Komisije za hartije od vrednosti.

Dodaje se da "konkurencija" pokušava da kupi akcije na sve druge načine, sem kako je jedino zakonom bilo moguće".

Predsednik Udruženja akcionara Novo Tomić rekao je danas Beti da mali akcionari znaju za ponudu Medijske grupe VAC i da su se na današnjoj skupštini dogovorili da zajednički izađu na tržište. On je naglasio da je "suštinski dobro" da ta ponuda postoji, da je proces privatizacije kompanije otvoren, ali da "ne zna koji redosled koraka će uslediti" i "ko će na kraju biti kupac".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.