Izvor: FXLider.com, 30.Jan.2013, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večernja analiza za 30.1.2013

Evro je nastavio rast i prešao preko 1.35 dolara po prvi put od decembra 2011 godine . Glavnu podršku rastu evropske valute pružio je izveštaj koji je pokazao da se ekonomska klima u zoni evra poboljšala preko očekivanja analitičara. U iščekivanju ekonomskih vesti iz SAD-a funta tokom dana nije pokazivala jači trend u odnosu na američki dolar. Uglavnom se kretala oko 1.57640. Prema podacima Banke Engleske broj odobrenih neto potrošačkih kredita u decembru porastao je za 0.6 milijardi funti sa 0.1 milijarde koliko je bio u novembru. Cene američkih akcija nisu se previše menjale tokom evropskog trgovanja čime signalizirano da će S&P 500 ostati u blizini petogodišnjeg maksimuma.Cena zlata se nije mnogo menjala održavajući se oko najvišeg nedeljnog nivoa. Investitori iščekuju odluku Fed-a o daljoj monetarnoj politici dok se na tržištu sve više spekuliše da će program kvantitativnog popuštanja biti nastavljen. Cena zlata se nije mnogo menjala održavajući se oko najvišeg nedeljnog nivoa.Cena sirove nafte se popela na najviši nivo u poslednjih četiri meseca podržana optimizmom da će Federalne rezerve nastaviti sa programom finansijskog stimulisanja ekonomije.
Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.
 

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

GBP/USD

Izvor: FXLider.com, 30.Jan.2013

U iščekivanju ekonomskih vesti iz SAD-a funta tokom dana nije pokazivala jači trend u odnosu na američki dolar. Uglavnom se kretala oko 1.57640. Banka Engleske je objavila rast zaliha novca (M4) u decembru. Indeks zaliha novca porastao je sa -0.2% na 0.7%.Godišnji rast zaliha pao je sa 2.8%...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.