Izvor: FXLider.com, 22.Apr.2013, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večernja analiza za 22.4.2013

Evro je tokom prepodneva oscilirao ne menjajući mnogo vrednost u odnosu na američki dolar. Javni dug zone evra je dostigao 90% gdp-a prema najnovijim podacima koje je Eurostat jutros objavio. Britanska funta je i dalje nastavila da se kreće oko dvonedeljnog minimuma u odnosu na dolar. U nedostatku fundamenata sa britanskog ostrva u toku današnjeg dana sterling je i dalje pod pritiskom smanjenja kreditnog rejtinga.Fjučersi američkih akcija su porasli signalizirajući dalji rast S&P500 indeksa nakon najvećeg pada u poslednjih pet meseci.Cena zlata nastavila je i tokom prepodneva blagi rastući trend. Ovo je četvrti dan rasta kojim cena ovog plemenitog metala udaljava od dvogodišnjeg minimuma na koji je pala tokom prošle nedelje. Tokom prepodneva cena sirove nafte porasla je 1.27%. Nakon pada na 85.60 dolara po barelu u toku prošle nedelje cena je počela da se oporavlja da bi već tokom današnjeg prepodneva dostigla 89 dolara po barelu.
Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

GBP/USD

Izvor: FXLider.com, 22.Apr.2013

Britanska funta je nastavila da se kreće u blizini tronedeljnog minimuma. Ministar finansija zone evra George Osborne namerava uskoro da objavi drugu fazu plana povećanja kreditiranja malih kompanija i potrošača kako su ekonomski rezultati Britanije i dalje nedovoljno dobri. I ako je privreda...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.