Izvor: FXLider.com, 16.Okt.2012, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večernja analiza za 16.10.2012

ZEW indeks ekonomske klime u Nemačkoj porastao je u odnosu na prethodni mesec kao i u odnosu na predvidjanja ekonomista. Prvi proračuni septembarskog trgovinskog bilansa za zonu evra govore da je ostvareno 6.6 milijardi evra suficita u poredjenju sa -5.7 milijardi koliko je bilo u avgustu.Maloprodajne cene u Velikoj Britaniji ostvarile su očekivani pad tokom septembra čime su ostale na liniji planirane inflacije. US indeksi su porasli u iščekivanju izveštaja o zaradama kompanija uključujući Goldman Sachs Group I Coca-Cola-u kao I podataka koje će objaviti Federalne Rezerve a koje mogu da pokažu da je industrijska proizvodnja porasla prošlog meseca.Cena zlata je počela da raste po prvi put u poslednja tri dana nakon što su neki investitori počeli da ulažu više u oaj plemeniti emtal kako je cena dostigla mesečni minimum.Tržište sirove nafte je pod pritiskom usled pojačanih tenzija na Srednjem istoku nakon što su EU juče dodatzno pooštrili sankcije prema Iranu.
Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Rusija:Suficit u trgovini17 mlrd. $

Izvor: B92, 17.Okt.2012, 12:47

Moskva -- Suficit spoljnotrgovinskog bilansa Rusije je u septembru iznosio 17,6 milijardi dolara, saopštilo je rusko ministartvo ekonomije...Ruski izvoz robe je prošlog meseca vredeo 44,9 milijardi dolara i u odnosu na septembar 2011. je povećan 2,5 odsto, dok je uvoz istovremeno smanjen 0,8 odsto,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.