Veće plate i bonus Njemcima zaposlenim u državnom sektoru

Izvor: Capital.ba, 29.Nov.2021, 18:03

Veće plate i bonus Njemcima zaposlenim u državnom sektoru

BERLIN – Oko 3,5 miliona zaposlenih u državnim firmama i javnoj upravi u Njemačkoj dobiće povećanje zarada od 2,8 odsto i neoporezivi novčani bonus za kovid-19 u iznosu od 1.300 evra sledeće godine. FOTO: Pixabay Sporazumom, koji su danas objavila dva sindikata, takođe se predviđaju veće plate za zaposlene u pojedinim medicinskim i profesijama zdravstvene njege koji su izloženi većoj opasnosti na radnom mjestu, kao i neoporezivi bonus od 650 evra za pripravnike i stažiste, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << agencija AP. Dogovor postignut između sindikata Ver.di i DBB i većine od 16 njemačkih saveznih država uslijedio je nakon niza štrajkova, posebno u sektoru zdravstva, a važiće dvije godine. Sporazum se odnosi na državne bolnice, škole, policiju, vatrogasne službe i zaposlene u javnoj administraciji u svim državama osim u Hesenu, gdje je sličan sporazum postignut prošlog mjeseca, dodaje se u informaciji.   Чланак Veće plate i bonus Njemcima zaposlenim u državnom sektoru се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

DRŽAVA IM DAJE KOVID BONUS OD 1.300 EVRA Ovim radnicima sledi i povećanje plata

Izvor: Blic, 30.Nov.2021, 09:26

Dogovor postignut između sindikata Ver.di i DBB i većine od 16 nemačkih saveznih država - usledio je nakon niza štrajkova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.