Veće naknade Amazona: Razlog - porez

Izvor: B92, 22.Jan.2021, 18:33

Veće naknade Amazona: Razlog - porez

Madrid -- Amazon će od aprila povećati za 3,0 odsto naknade za španske kompanije koje koriste njegovu platformu za prodaju robe i usluga.

Razlog je to što je vlada u Madridu uvela digitalni porez, prema dokumentu američkog tehološkog diva, u koju je uvid imala agencija Rojters.

Portparol Amazona potvrdio je da će takozvani Gugl porez na prihode velikih digitalnih kompanija, čija je primena u Španiji počela 21. januara, pogoditi korisnike usluga njegove onlajn >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << platforme.

Zemlje širom sveta razmatraju opcije za oporezivanje prihoda koje globalne tehnološke kompanije ostvaruju u njihovim ekonomijama, u odsustvu šireg dogovora o tome kako da rešavaju problem njihove rastuće uloge u poslovanju i trgovini.

Portparol je dodao da se Amazon zalaže za globalni pristup, a ne za uvođenje poreza na nivou pojedinačnih zemalja.

Amazon je sličan potez kao za Španiju najavio i u Francuskoj nakon što je tamošnja vlada takođe odobrila "Gugl porez".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TEHNOLOŠKI DIV POVEĆAVA NAKNADE Španski digitalni porez pogodiće i lokalne trgovce

Izvor: Blic, 23.Jan.2021, 11:12

Amazon će od aprila povećati za 3 procenta naknade za španske kompanije koje koriste njegovu platformu za prodaju robe i usluga, jer je vlada u Madridu uvela digitalni porez, prema dokumentu američkog tehnološkog diva u koju je uvid imala agencija Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.