Već pakuju kofere: Plata 1.650 EUR i nikada ne kasni

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2018, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Već pakuju kofere: Plata 1.650 EUR i nikada ne kasni

I zadnjim sezoncima na Jadranu ističu radni ugovori, a mnogi, posebno mlađi, već se pakuju za odlazak na rad u zimske turističke centre po Evropi

Najviše odlaze u Austriju i Italiju gde se može zaraditi i 1.650 evra mesečno, a plata kako kažu nikada ne kasni i ne dobija se na ruke.

STIŽE DUGO ČEKANI NOVAC! Od prvog januara nezaposlenim majkama sa TROJE DECE isplata 15.000 DINARA!

Posao nađu preko prijatelja, rodbine ili agencija. Mila, 25-godišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konobarica iz Istre, koja već deset godina radi kod istog hotelijera, u svom gradu, pravoj turističkoj meki, kaže da joj je prijatelj preneo samo lepa iskustva iz Austrije.

On joj je dao broj agencije, koja je odmah kontaktirala i našla posao. Svoju prvu sezonu u inostranstvu odradiće u hotelu u poznatom austrijskom skijalištu.

- U Austriji ću raditi šest dana u nedelji, ali su smeštaj i hrana besplatni. Devojka koja je tamo radila kaže mi da je smeštaj super, da imamo podno grejanje, da baš brinu o ljudima koji dolaze iz inostranstva da rade. Nadam se boljim uslovima rada - govori Mila za Glas Istre.

Najveći je problem kod nas, smatra, što su plate niske, a standard visok. Ono što zaradi u Austriji nada se da će većinu uštedeti. Tamo ostaje pet meseci, a 1. maja opet je na svom starom radnom mestu u rodnom gradu. Opet sa sezonskim ugovorom.

Možete nas pratiti i na našem Instagram nalogu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.