Izvor: B92, 12.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važno prisustvo nemačkih firmi

Minhen -- Predsednik Srbije Boris Tadić je izjavio u Minhenu da je za Srbiju strateški važno prisustvo nemačkih kompanija na njenom tržištu.

Tadić je, nakon susreta sa predsednikom bavarske vlade Edmundom Štojberom, rekao da Srbija u procesu pridruživanja Evropskoj uniji želi da ima što bolju privrednu saradnju sa Nemačkom.

Srpski predsednik je na čelu delegacije u kojoj su i republički ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić, ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privrede Predrag Bubalo, predsednik PKS Slobodan Milosavljević, kao i predstavnici 23 preduzeća iz Srbije, među kojima su Trajal korporacija, PIK Bečej, RTB Bor, FAP, Hemofarm i Industrija motora Rakovica.

Štojber je tokom susreta sa Tadićem čestitao SCG na otpočinjanju pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, i naglasio da Srbiju vidi kao centralnu zemlju na Balkanu. Bavarska, kao i Nemačka, podržava priključivanje Srbije Evropskoj uniji, rekao je Štojber, koji je i predsednik konzervativne bavarske Hrišćansko-socijalne unije. On bi u budućoj nemačkoj saveznoj vladi trebalo da preuzme dužnost ministra za privredu i tehnologiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.