Vatra progutala stanove i vikendice

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jan.2015, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatra progutala stanove i vikendice

BOSANSKI PETROVAC, ZENICA - U dva velika požara, koja su prvog dana u ovoj godini izbila u Zenici i Bosanskom Petrovcu, izgorjela su tri stana i isto toliko vikendica, a tom prilikom je pričinjena ogromna materijalna šteta.

Da li su požari podmetnuti ili su izbili nečijom nepažnjom utvrdiće istraga koju sprovode policija i protivpožarni inspektori.

Prava drama dešavala se u soliteru u naselju Odmut u centru Zenice, gdje je u četvrtak oko 19.50 došlo do požara u stanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vlasništvo K.I. na 9. spratu.

Brzom intervencijom većih snaga Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica spriječena je eskalacija vatrene stihije.

"Ljudskih žrtava nije bilo, a zbog gustog dima evakuisani su stanari viših spratova. Požar je lokalizovan u 21.15, a osim stana, vlasništvo K.I., pričinjena je veća materijalna šteta i na dva susjedna stana", kazao nam je izvor blizak istrazi.

Uzroci požara zasad nisu poznati, a nezvanično se spominje kako je požar izbio na balkonu stana, što ukazuje da bi uzrok mogla biti i eksplozija petarde koja je korištena u novogodišnjoj proslavi.

U isto vrijeme u Bosanskom Petrovcu u Ulici Skendera Kulenovića gorjele su tri montažne vikendice. Požar je prijavljen u 20.10, a na mjesto požara je izašla Vatrogasna jedinica Bosanski Petrovac i pripadnici policije.

"Vatrogasci su ubrzo lokalizovali požar, a na sreću nije bilo povrijeđenih osoba", rekao nam je dežurni operativni u PU Bosanski Petrovac. Na sreću, nije bilo povrijeđenih osoba, a pretpostavlja se da je uzrok požara grijalica, odnosno kvar na električnim instalacijama.

Prema riječima mještana Bosanskog Petrovca, požar je izbio u kući Fahrudina Sirće pa je potom zahvatio i dvije susjedne kuće.

"Čuli smo neku eksploziju i prvo smo mislili da je od petarde. Kada smo izašli iz kuće vatra je tinjala iz Fahrine kuće, koji se u tom trenutku nalazio u Sarajevu", kažu mještani.

Prema njihovim riječima, vatrena stihija ubrzo se proširila i na ostale dvije kuće.

"U drugoj kući niko ne živi, to je opštinska koju su oni trebali nekom dodijeliti. U trećoj živi mladi bračni par kojima su komšije, kada su vidjele vatru, pomogle spasiti nešto namještaja", ispričali su oni.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.