Vasić: U drugoj polovini 2024. godini očekujemo pad inflacije na 2 do 3 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2023, 15:05

Vasić: U drugoj polovini 2024. godini očekujemo pad inflacije na 2 do 3 odsto

Finansijski analitičar Vladimir Vasić izjavio je danas za Tanjug da je očekivanje ekonomista da se u drugoj polovini 2024. godine inflacija spusti na dva do tri odsto, eventualno do 5 odsto.

Napominje da sa inflacijom nije lako, jer je ona, kako kaže, kao duh iz boce - jednom kada izađe ne vraća se tako lako, ali ističe da restriktivna monetarna politika u Americi daje rezultat u EU i očekuje da će i srpska restritkivna monetarna politika uticati na smanjenje inflacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Ja se iskreno nadam da jeste s obzirom da je naš budžet ove godine napravljen na nekoj inflaciji od kraja prošle godine osam do 11 odsto. Prognoze kažu da bi to moglo da se desi", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.