Vašarska buka tera turiste iz CG

Izvor: B92, 12.Jul.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vašarska buka tera turiste iz CG"

Voda i putevi osnovna su infrastruktura i ona bi trebalo da funkcioniše besprekorno, gledano sa aspekta međunarodnog turizma i to od aprila do novembra.

“Razumemo višu silu, ali ne verujem da u to spada priključenje na regionalni vodovod, pa ni brža sanacija puta pored Slijepač mosta”, rekao je u intervjuu za Dan dekan Fakulteta za biznis i turizma u Budvi Rade Ratković.

”Turisti pomanjkavanje osnovne infrastrukture doživljavaju kao nešto što nisu očekivali. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prirodno je da na odmoru očekuju da sve funkcioniše perfektno. Ono što kući tolerišu, teže će tolerisati na odmoru“, naveo je Ratković.

Na pitanje da li su cene adekvatne usluzi koju turisti dobijaju Ratković je kazao da prema validnim istraživanjima crnogorskog turizma, konkurentnost, merena odnosom cena i kvaliteta, nije na zavidnom nivou.

“Taj odnos najviše narušavaju proizvodi i usluge u turističkim mestima, posebno hrana, piće, plažni mobilijar, parking i slično. Gost nije samo gost hotela, već cele destinacije, tako da sve usluge u destinaciji konstituišu turistički proizvod za čiju je ocenu kvaliteta jedino merodavan gost”, objašnjava on.

“Masovna gradilišta koja su otvorena i do jula, nezavršeni građevinski mastodonti u turističkim mestima, vašarska buka i otvoreni šankovi faktori su koji snažno odvraćaju kvalitetnog zapadnoevropskog gosta od naših destinacija. Zato ih, valjda, mimo dobre prakse u ostalim zamljama Mediterana, nema kod nas u dovoljnom broju“, smatra on.

Prema njegovim rečima dominantna orijentacija na regionalna i istočna tržišta dovodi do radikalnog skraćenja turističke sezone, što stvara psihozu paničnog grabeža, naravno i putem visokih cena, dok vreme ne iscuri.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.