Vaša valuta? Ma kakvi. Dajte dolare

Izvor: B92, 03.Jan.2024, 12:02

"Vaša valuta? Ma kakvi. Dajte dolare"

Amerikan erlajns više ne prihvata pezose u Argentini, gde je ekonomska kriza dovela do pada nacionalne valute, i traži da im se plaća u dolarima.

Kako piše Mesendžer, portparol AA je u utorak u mejlu saopštio da od 28. decembra avio-prevoznik više ne prihvata gotovinu u svojim centrima za prodaju karata u kancelarijama avio-kompanije u Buenos Ajresu i Kordobi.

"Od ovog datuma klijenti su obavezni da koriste kreditnu ili debitnu karticu, bankovni depozit ili bankovni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << transfer za obavljanje bilo kakvih transakcija u centrima za prodaju karata", dodaje se u saopštenju.

Vrednost argentinskog pezosa je drastično pala nakon što je novi predsednik zemlje Havijer Milej 12. decembra smanjio njegovu vrednost za 50% u pokušaju da suzbije hiperinflaciju. U to vreme, godišnja stopa inflacije u zemlji bila je 143%. Sada je za kupovinu jednog američkog dolara potrebno više od 810 pezosa.

Ovo nije prvi put da je ovaj prevoznik odbio pezos. Kompanija je 2015. godine preduzela istu meru, navodeći kao razlog probleme pretvaranja pezosa u američke dolare.

Pročitajte još:

Milej obavestio Kinu i Rusiju da Argentina neće u BRIKS

Počelo je: Šok za šokom

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.