Vals upozorava: Plan B ili reforma Er Fransa

Izvor: B92, 15.Okt.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vals upozorava: Plan B ili reforma Er Fransa

Francuski premijer Manuel Vals ponovio je da podržava plan restruktuiranja avio-kompanije Er Frans, i pozvao menadžment i sindikate na pregovore.

Vals je istakao da kompanija nema drugog izbora osim da se reformiše.

"Vlada je istovremeno podržala plan za restruktuiranje Er Fransa i pozvala na dijalog. Posrednika nema, mi favorizujemo dijalog i razgovor između uprave i čitavog personala", izjavio je Vals za TV stanice RMC i BFMTV.

Ministar za ekologiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Segolen Roajal, ocenila je juče da uprava Er Fransa mora da suspenduje svoj plan restrukture firme kako bi omogućila obnovu dijaloga sa sindikatima.

Na pitanje da li je Er Frans povukao sporni plan, Vals je odgovorio da mu tako nešto nije poznato.

Uprava kompanije je od prošlog petka primila sve sindikalne organizacije, što znači da je dijalog započet i da on mora da bude nastavljen, dodao je premijer.

"Ukoliko piloti ne preuzmu svoje odgovornosti, onda će biti primenjen plan B, kako je i izglasano na Administrativnom savetu Er Fransa, koji može da dovede do ukidanja 2.900 radnih mesta, sto će, međutim, najviše pogoditi ostale kategorije personala", objasnio je Vals.

"Svi moraju da prihvate deo sopstvene odgovornosti, piloti, letačka i zemaljska posada, kako bi se našlo bolje rešenje za budućnost Er Fransa", ocenio je predsednik vlade, ali je ukazao da kompanija mora da uloži napore u reforme, "ukoliko želimo da nacionalna kompanija, preživi".

Bez reformi i mudrosti svih strana, pilota, navigacione i zemaljske službe, kompaniji preti opasnost od zatvaranja. Jedina opcija za Er Frans je reforma, zaključio je Vals.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.