VW opet ima problem, nepravilnosti i u novom sistemu

Izvor: B92, 26.Dec.2018, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW opet ima problem, "nepravilnosti" i u novom sistemu

Folsvagen izgleda opet ima probleme.

Kompanija je informisala nadležne o nepravilnostima koje su otkrili tokom pregleda novog softvera koji beleži podatke o emisiji štetnih gasova iz dizel motora.

Iz VW tvrde da su nepravilnosti otkrivene kod dizel vozila s 1,2 litrnim motorom u modelu EA 189. Iz državnog tela nadležnog za saobraćaj potvrdili su da su upoznati s problemom.

Predstavnici VW naglašavaju da su već dogovorili sastanke s predstavnicima vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi izvršili dodatna testiranja i analizirali problem.

Proizvođač automobila ranije priznao da je manipulisao softverom koji prikuplja podatke o emisiji štetnih gasova u milionima dizel vozila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.