VULIN: Povećali smo MINIMALAC, a smanjili NEZAPOSLENOST

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VULIN: Povećali smo MINIMALAC, a smanjili NEZAPOSLENOST

Tokom 100 dana rada Vlade Srbije ostvareni su značajni rezultati u smanjenju nezaposlenosti i sive ekonomije, ocenio je ministar za rad Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin je nakon predstavljanja rezultata prvih 100 dana rada Vlade Srbije rekao da je u tom periodu, "po prvi put uz maksimalnu saglasnost poslodavaca, sindikata i države", dogovoreno povećanje minimalne cene rada.

- U prvih 100 dana izvršeno je preko 13.000 inspekcijskih nadzora tokom kojih smo zatekli više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 5.000 neprijavljenih radnika, od kojih je 4.000 počelo da radi u skladu sa zakonom. Sva socijalna davanja se isplaćuju na vreme i kome treba, u skladu sa zakonom i nijedno od njih nije smanjeno - rekao je Vulin.

On je ocenio da je posebno značajno što je u prvih 100 dana rada Vlade znatno porasla uplata doprinosa, više nego što se očekivalo.

- Kada su penzije u pitanju, prikupili smo za 2,9 odsto više nego što je planirano, a samim tim smo povukli tri milijarde dinara manje nego što je planirano za dotacije kada je reč o penzijama - kazao je ministar.

- Nastavili smo sa strateškim prioritetima naše politike, pre svega sa borbom protiv nezaposlenosti jer u kojoj meri budemo uspeli da smanjimo nezaposlenost pre svega mladih, to će biti mera uspeha ove i svake sledeće Vlade - kazao je Vulin.

Pročitajte i:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.