VUČIĆ O NOVOM VOZU: Od Beograda do Novog Sada išlo se 26 kilometara na čas, a sada će se ići 200

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 12:07

VUČIĆ O NOVOM VOZU: Od Beograda do Novog Sada išlo se 26 kilometara na čas, a sada će se ići 200

Ovakav voz se prvi put sreće ne samo u Srbiji već i u ovom delu Evrope.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na RTV Pink da se nakada od Beograda do Novog Sada prugom išlo 26 kilometara na sat, a da će se sada ići brzinom od 200 kilometara na sat.

- Sada će se ići 200 kilometara na sat - kazao je on.

- Moći ćete da se vozite tom trasom već za mesec dana. Povratna karta koštaće oko 1.600 dinara - poručio je predsednik gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na TV Pink.

On ima potpunu automatsku kontrolu upravljanja.

Prva testiranja počela su 17. januara ove godine, a već prvih dana dostignuta ja brzina od 200 kilometara na čas, i od tada više puta dnevno voz ostvaruje ovu brzinu.

Voz će do Batajnice ići brzinom ispod 200 kilometara na čas, a nakon toga dositzaće rekordno ubrzanje, i 200 kilometara na čas saobraćaće do samog ulaska u Novi Sad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.