VUČIĆ NAJAVIO NOVINU U OBRAZOVANJU: Od oktobra će na fakultetima u Novom Sadu biti uvedeno dualno obrazovanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 14:51

VUČIĆ NAJAVIO NOVINU U OBRAZOVANJU: Od oktobra će na fakultetima u Novom Sadu biti uvedeno dualno obrazovanje

Predsednik je takođe najavio i oformljavanje prvog Instituta za veštačku inteligenciju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučć danas u Novom Sadu prisustvuje otvaranju fabrike kompanije "Continental Automotiv Srbija".

On je, između ostalog govorio i o važnosti i efikasnosti dualnog obrazovanja i najavio da će ono biti uvedeno i na fakultetima u Novom Sadu.

Prema rečima predsednika, novosadski akademci bi trebalo od oktobra da počnu studije po ovakvom programu.

- U Novom Sadu biće oformljen i prvi Institut za veštačku inteligenciju u aprilu ove godine. Srbija je pripremljenija za nove tehnologije - kaže Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: U aprilu u Novom Sadu biće otvoren Institut za veštačku inteligenciju

Izvor: Beta Video, 07.Mar.2021

NOVI SAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na otvaranju fabrike nemačke kompanije ``Kontinental`` najavio da će u aprilu u Novom Sadu biti otvoren Institut za veštačku inteligenciju što po njegovim rečima, pokazuje koliko je Srbija pripremljena za inovativne tehnologije. (CH2) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.