VUČIĆ NAJAVIO NOVE EKONOMSKE MERE: Daćemo po 60 odsto minimalca, biće prostora za POVEĆANJE PLATA

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2020, 20:28

VUČIĆ NAJAVIO NOVE EKONOMSKE MERE: Daćemo po 60 odsto minimalca, biće prostora za POVEĆANJE PLATA

Kako je istakao sve ovo je urađeno zahvaljujući teškim reformama i da će se videti da je Srbija ispred ogromnog broja zemalja

On je rekao da je do sada odobreno milijardu i 360.000.000 miliona podrške koje će podeliti preduzeća. Data su tri minimalna, a to je već negde oko 2,2 milijarde evra, po sto evra za građane i to je bilo oko 660 miliona evra.

- To nam se videlo kroz potrošnju i to je bila dobra mera, podignut je domaći PDV i akcize. To nam dobro ide, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bolje nego drugim zemljama, naravno da ide lošije nego da nema kovida. Odobrili smo 1.171 kredit - rekao je Vučić i dodao:

- Sipaćemo još novca, daćemo za jul i avgust po 60 odsto od minimalca za sve njihove radnike, hoćemo da finansijski dodatno pomognemo. Najmanje još jedan mesec odobrićemo plaćanje poreza i doprinosa. Pokušaćemo da izdržimo još jedan mesec. To je strašno važno posebno za ugostitelje. Dodatna mera: finansiraćemo 20.000 za novo zapošljavanje srednjoškolca jednog za prvu platu, a za ljude koji su sa visokom školom - 24.000. Mi ćemo pokušati da ne pređemo 60, tj. 61 odsto. Bićemo na ivici javnog duga. Da nema promene nivoa cena, da ljudi mogu da računaju na stabilnost, to nam je važno - rekao je Vučić.

.

- Sasvim je izvesno i povećanje penzija i da će biti prostora i za povećanje plata  - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da mnogo više Srbiji znači to što će EU da podigne svoju ekonomiju. Nama je potrebno mnogo više novca i država Srbija obezbeđuje taj novac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Država plaća 60 odsto minimalca za jul i avgust, izvesno povećanje penzija, verovatno i plata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2020

Država će za jul i avgust za preduzetnike i sve radnike mikro, malih i srednjih preduzeća isplatiti 60 odsto od minimalca, odložićemo za još mesec dana plaćanje poreza i doprinosa i pokrećemo novi projekat “Moja prva plata”, najavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić nove mere...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.