VUČIĆ I MOHAMED: Velike šanse za saradnju, pre svega u poljoprivredi i turizmu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2017, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ I MOHAMED: Velike šanse za saradnju, pre svega u poljoprivredi i turizmu!

Premijer Vučić je ministru Salehu Mohamedu rekao da Srbija veoma ceni dosledan stav Države Eritreje

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Države Eritreje Osmanom Salehom Mohamedom o mogućnostima za unapređenje bilateralnih odnosa i uspostavljanje ekonomske saradnje.

da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, koji je došao do izražaja i protivljenjem prijemu tzv. Kosova u Unesko.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Poseta šefa diplomatije Države Eritreje Republici Srbiji prva je poseta jednog visokog zvaničnika te zemlje od uspostavljanja diplomatskih odnosa pre nepunih pet godina, a ministar Saleh Mohamed smatra da će doneti konkretne rezultate u razvoju političke i ekonomske saradnje.

Premijer Vučić i gost iz Države Eritreje su se saglasili da bi potpisivanje sporazuma o ekonomskoj saradnji, odnosno stvaranje ugovorne regulative, pružilo mogućnosti za saradnju, pre svega u poljoprivredi i turizmu, ali i u rudarstvu, prerađivačkoj industriji, informacionim tehnologijama i drugim perspektivnim oblastima.

Dvojica sagovornika su se saglasili i da bi time bile pomognute aktivnosti eritrejske vlade da stabilizuje ekonomske prilike u zemlji i obezbedi ekonomski napredak Države Eritreje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.