VLASNICI GUGLA PRODALI DEO SVOJIH DEONICA: Inkasirali milijardu dolara uprkos pandemiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021, 00:50

VLASNICI GUGLA PRODALI DEO SVOJIH DEONICA: Inkasirali milijardu dolara uprkos pandemiji

Lari Pejdž i Sergej Brin su zadnji put prodavali deonice pre četiri godine

Osnivači Gugla i suvlasnici kompanije Alfabet Lari Pejdž i Sergeju Brin su od maja ove godine prodali deonice vredne više od milijardu dolara.

Pejdž je prodao deonice vredne 462 miliona dolara, dok je Brin prodao deonice vredne 610 miliona dolara. Obojica prodaju deonice po unapred utvrđenom planu trgovanja deonicama. Posljednji put su deonice prodavali 2017. godine kada je istekao poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << plan trgovine.

Alfabetove deonice su ove godine dobro kotirale na berzama. Vrednost deonica klase A je porasla za 50 posto u odnosu na prošlu godinu te su nadmašile vrednost deonica Amazona i Apla. Iz kompanije su 29. jula saopštili da su imali velike prihode i zaradu u drugom kvartalu ove godine.

Pejdž je sa pozicije izvršnog direktora Alfabeta, u čijem je vlasništvu Gugl, odstupio krajem 2019. Tada je za izvršnog direktora Gugla izabran Sundar Pičaji. U isto vreme je Brin odstupio za pozicije direktora Alfabeta.

Spomenuti dvojac je Gugl osnovao 1998. godine. Ostali su članovi uprave kompanije i imaju većinski udeo u vlasništvu kontrolišući 51 posto deonica, piše CNBC.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Osnivači Gugla prodali dionice vrijedne više od milijardu dolara

Izvor: Capital.ba, 01.Avg.2021

MOUNTAIN VIEW – Osnivači Gugla i suvlasnici kompanije Alphabet Larry Page i Sergey Brin su od maja ove godine prodali dionice vrijedne više od milijardu dolara. FOTO: Pixabay Page je prodao dionice vrijedne 462 miliona dolara, dok je Brin prodao dionice vrijedne 610 miliona dolara. Obojica prodaju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.