Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2022, 18:08

VLADA SRBIJE DONELA ODLUKU: Produžena zabrana, nema izvoza ovog goriva

Vlada Srbije danas je produžila privremenu zabranu izvoza evrodizela EN590.

Ministarstvo trgovine je saopštilo da je zabrana produžena na narednih sedam dana.

Prethodno je Vlada Srbije Odluku o privremenoj zabrani izvoza evrodizela donela 30. juna, a tom prilikom je navela da je ova odluka doneta u cilju sprečavanja potencijalne nestašice ovog proizvoda, prouzrokovane globalnim poremećajem na tržištu derivata nafte, i u cilju obezbeđenja sigurnog snabdevanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tržišta Srbije derivatima nafte.

Pored Odluke o izmeni i dopuni Odluke o privremenoj zabrani izvoza evrodizela EN 590, Vlada Srbije je na današnjoj sednici odlučila i da produži važenje turističkih vaučera za odmor u Srbiji, ali i dala saglasnosti na izmenjenu Odluku o utvrđivanju cena rezervisanih poštanskih usluga u međunarodnom poštanskom saobraćaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.