VIG: Neočekivane štete na IT sustavu odnijele 195 milijuna eura

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Nov.2015, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIG: Neočekivane štete na IT sustavu odnijele 195 milijuna eura

BEČ - Vienna Insurance Group (VIG) izvijestio je o neočekivanoj šteti na svojem IT sistemu u iznosu od 195 milijuna eura u trećem kvartalu, priopćila je grupa u ponedjeljak navečer.

Uslijed toga, umjesto planiranih 370 milijuna eura dobit prije oporezivanja u prva tri kvartala iznosila je 175,3 milijuna eura.

Razlog za golemo vrijednosno usklađivanje IT sistema u VIG-u je analiza koja je pokazala da neki dijelovi programa više ne mogu ispuniti potrebne tehničke i ekonomske uvjete, navodi se u priopćenju.

Stoga je kompanija bila prisiljena smanjiti knjigovodstvene iznose uslijed čega je neto dobit pala za 56,6 posto, na 151,4 milijuna eura.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.