VELIKI PAD U ODNOSU NA PRETHODNU GODINU: Broj nezaposlenih u Beogradu drastično se smanjio

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 09:23

VELIKI PAD U ODNOSU NA PRETHODNU GODINU: Broj nezaposlenih u Beogradu drastično se smanjio

Danas se na evidenciji beogradske filijale nalazi 1.147 osoba sa invaliditetom

Broj nezaposlenih smanjio se u odnosu na prethodne godine, pokazuje zvanična statistika.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Beogradu ima 66.000 ljudi, među kojima je i 1.147 osoba sa invaliditetom.

Zamenik direktora NSZ filijale Beograd Siniša Knežević rekao je u Skupštini grada da je 2013. godine na teritoriji prestonice evidentirano 110.000 nezaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lica, dok ih je danas 66.000.

Precizirao je da se danas na evidenciji beogradske filijale nalazi 1.147 osoba sa invaliditetom, a da su prošle godine zaposlene 833 osobe sa invaliditetom.

Gradski većnik Dragomir Petronijević održao je danas u Skupštini Beograda sastanak na temu zapošljavanja osoba sa invaliditetom i ostalih ranjivih kategorija stanovništva, prenosi Beoinfo.

- Grad Beograd je spreman da maksimalno pomogne oko obuke i nabavke neophodne opreme, kako bi osobe sa invaliditetom lakše došle do zaposlenja. Pokazali smo tu spremnost tokom 2013. i 2014. godine kada smo osobe sa invaliditetom zapošljavali u javnim gradskim preduzećima i sekretarijatima - rekao je Petronijević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.