VELIKI DAN ZA PENZIONERE! Oglasio se PIO fon, konačno objavljena lista dobitnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 11:28

VELIKI DAN ZA PENZIONERE! Oglasio se PIO fon, konačno objavljena lista dobitnika

Važno obaveštenje za penzionere!

Na oglasnim tablama Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije "Nezavisnost" kao i oglasnim tablama svih organizacionih jedinica Fonda za penzijsko i invalidsko osigiranje (PIO) objavljena je konačna rang-lista penzionera koji su ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama Srbije, objavio je Fond PIO.

Za oporavak se prijavilo oko 60.000 korisnika a pravo na desetodnevni oporavak u banji ostvarilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 22.089 penzionera, pri čemu je su u ovaj broj uključeni i pratioci za korisnike nege i pomoći drugog lica, odnosno za korisnike kojima je neophodna pratnja tokom rehabilitacije.

Nakon objavljivanja konačne rang-liste sledi sklapanje ugovora između Fonda PIO i rehabilitacionih centara, a Fond će uputiti obaveštenja korisnicima koji su ostvarili pravo, sa informacijom za koju banju su opredeljeni i koje terapijske usluge, odnosno fizikalne procedure će dobiti u banji.

Istovremeno, Fond dostavlja spiskove penzionera rehabilitacionim centrima i za očekivati je da već krajem marta iz banja počnu da pozivaju prve penzionere na rehabilitaciju.

Podsećamo, sredstva koja se izdvajaju za društveni standard za čak 77 odsto su veća u odnosu na prethodnu godinu, s jedne strane zbog pojačane naplata doprinosa u poređenju sa istim periodom prošle godine, a sa druge zato što se, na osnovu izmena Zakona o PIO, za društveni standard sada izdvaja 0,15 odsto od izvornih prihoda Fonda, u odnosu na dosadašnjih 0,10 procenata. Za finansiranje oporavka penzionera u banjama izdvaja se 85 odsto, što je nominalno 1,05 milijardi dinara, od ukupno izdvojenih 1,24 milijarde dinara sredstava za unapređenje društvenog standarda u ovoj godini. Iz tih razloga Fond će tokom 2024. godine, moći da uputi oko 21.500 penzionera na besplatnu rehabilitaciju, što je najveći broj do sada.

Izvor: Srbija Danas/Republika

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.