VELIKA ČAST ZA SRBIJU: Prestižni svetski časopis prepoznao našu zemlju kao jednu od najboljih destinacija za odmor

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2021, 14:46

VELIKA ČAST ZA SRBIJU: Prestižni svetski časopis prepoznao našu zemlju kao jednu od najboljih destinacija za odmor

S dolaskom vakcina protiv korone, granice su se polako otvarale tokom leta i jeseni, a naši kalendari putovanja su ponovo počeli da se popunjavaju.

Luksuzni svetski časopis o putovanjima i životnom stilu CN Traveler, svrstao je Srbiju na drugo mesto od 22 top svetske destinacije.

Ovogodišnja lista najboljih mesta za odmor pravljena je na osnovu kvaliteta turističke ponude, u koju se ubrajaju kvalitet hrane i pića, mesta za uživanje na otvorenom, istorijski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lokaliteti za izlete i uzbudljive avanture.

Srbija se na ovoj prestižnoj listi našla na drugom mestu, odmah iza Birmingema, što za našu zemlju predtsavlja ogormnu čast. Kad su reči hvale u pitanju, prestižni časopis nije štedeo reči!

- Beograd je stekao reputaciju vrhunske kulinarske destinacije, a Mišelinov vodič će uskoro dodeliti zvezde gradu, slaveći njegovu tradicionalnu kuhinju. Izvanredni restorani uključuju Langouste, koji vodi kuvar Gijom Iskandar, čiji je rad u pariskom Garansu doneo ovom mestu Mišelinovu zvezdu. A raskošni Salon 1905 služi degustacijski meni sa ekskluzivnim srpskim vinima, ali i domaće tartufe, sireve i specijalitete za koje se može reći da su najbolji u Evropi.

- Glavni grad, bogat noćnim životom, se često poredi sa Berlinom '90-ih, ali dašak luksuza dodatno dobija otvaranjem Sent Regisa. Hotel će biti smešten u okviru tornja od 42 sprata koji će biti najviši neboder na Balkanu van Istanbula i biće usidren u novu urbanu četvrt "Belgrade Waterfront", skup blistavih nebodera i zelenih površina, vrednu 3 milijarde dolara - stoji u opisu razloga za dolazak u posetu našoj lepoj zemlji.

Prestižni časopis nije preskočio u pohvalama ni Novi Sad,  za koji kažu: "proglašen je za jednu od tri evropske prestonice kulture za 2022. godinu, što predstavlja jedan od prvih gradova van EU u toj kategoriji".

- Progresivni centar muzike, umetnosti i književnosti smešten duž reke Dunav, Novi Sad je na listi za obaveznu posetu. Dvorac iz 1890-ih je pretvoren u galeriju savremene umetnosti i prostor za performanse koji će biti domaćini događaja i izložbi tokom cele godine - stoji u opisu srpske Atine u magazinu CN Traveler.

Iza Srbije se na listi nalaze Norveška, Kanada, Španija, Južna Karolina, Istanbul, London, Meksiko, Čile i brojne druge poznate svetske destinacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.