VAC odbacio optužbe Dnevnik holdinga

Izvor: S media, 31.Mar.2011, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAC odbacio optužbe Dnevnik holdinga

Medijska grupacija VAC odbacila je danas optužbe predsednika Upravnog odbora Dnevnik holdinga Zlatimira Momirova da je ta grupacija obmanula javnost pričom da želi da pokloni vlasništvo nad listom Dnevnik zaposlenima u preduzeću Dnevnik Vojvodina pres.

Član uprave i predstavnik VAC-a za Srbiju Peter Lange je u saopštenju dostavljenom agenciji Beta naveo da je to "još jedan u nizu skandaloznih pokušaja Dnevnik holdinga da spreči prenos našeg udela u DVP-u na zaposlene >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u 'Dnevniku'".

"Izjava Zlatimira Momirova da smo obmanuli javnost predstavlja drskost", naveo je Lange i dodao da ta netačna izjava predstavlja manevar za odvlačenje pažnje sa činjenice da Dnevnik holding već mesecima ne poštuje važeće odluke vlada Srbije i Vojvodine.

Prema njegovim rečima, Dnevnik holding optužbama sprovodi neodgovrnu strategiju na štetu zaposlenih u DVP-u.

U saopštenju se navodi da je optužba za obmanu apsurdna zato što je VAC jasno stavio do znanja da će pokloniti svoj udeo od 55 odsto u zajedničkom preduzeću DVP samo pod uslovom da se Dnevnik holding odrekne svih zahteva prema VAC-u.

VAC obmanjuje javnost

Tržišni inspektor opljačkao apoteku

Ko nas gleda sa dinara!

Momirov je juče rekao da VAC "obmanjuje javnost" pričom da želi da pokloni vlasništvo nad listom Dnevnik zaposlenima u DVP i da je preduslov da VAC pokloni svojih 55 odsto vlasništva u DVP-u to da Dnevnik holding, koji je vlasnik 45 odsto DVP-a, odustane od svih potraživanja, i prema VAC-u i prema DVP-u.

On je rekao da se ta potraživanja mere u milionima evra i optužio VAC da nije poštovao okvirni ugovor, koji je vredan nekoliko miliona evra. Dodao je da je Dnevnik holding sastavio tužbu koja još nije predata.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.