Uzlet dionica Metroa nakon ponude za preuzimanje

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jun.2019, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzlet dionica Metroa nakon ponude za preuzimanje

FRANKFURT - Dionice njemačkog veletrgovca Metro skočile su u ponedjeljak nakon što je EP Global Commerce u vlasništvu čeških i slovačkih investitora, dao ponudu za preuzimanje koja vrijedi 5,8 milijardi eura (6,6 milijardi dolara).

EP, koji je već imao udjel od gotovo 11% u Metrou, ponudio je ponudu za preuzimanje kasno u petak, a najveći dioničar Metroa - investicijska tvrtka Haniel - već se složio prodati svojih 15,2% udjela.

Češko-slovačka kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je u ponedjeljak iskoristila call opciju za kupnju još 5,4-postotnog udjela u Metrou od Ceconomyja, a zaključenje posla će se dogoditi u sljedećih nekoliko dana. EP Global Commerce je isprva od Ceconomyja kupio 3,6% udjela u Metrou prošlog rujna.

Metro je u nedjelju priopćio kako ga je nepoželjna ponuda značajno podcijenila, ističući da je vrijednost ponude u petak bila samo 3% viša od zadnje cijene dionice, te je savjetovao dioničare da odustanu od poduzimanja bilo kakvih akcija sve dok se uprava ponovno ne oglasi.

Dionice Metroa porasle su za 4,5% na 16,25 eura, što je najviša razina njegovih dionica u godinu i pol.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Prodaja "teška" 5,8 milijardi evra: Vlasnik Novog lista "bacio oko" na trgovinski lanac Metro

Izvor: B92, 24.Jun.2019

Frankfurt -- Akvizicijska kompanija EP Global Komerc, dostavila je ponudu za preuzimanje nemačkog trgovinskog lanca Metro za 5,8 milijardi evra, izveštava Rojters...EP Global Komerc već ima vlasnički udeo u Metrou od skoro 11 odsto...Cena u ponudi od 16 evra za svaku običnu akciju i od 13,80 evra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.