Uzdržana investiciona aktivnost, indeksi skliznuli na berzi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2020, 18:51

Uzdržana investiciona aktivnost, indeksi skliznuli na berzi

Uzdržana investiciona aktivnost, neveliki promet i blagi pad indeksa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 6,1 milion dinara (51.800 evra).

Indeks BELEX15 je oslabio za petinu procenata, na 671,23 poena, a BELEXlajn je skliznuo za 0,1 posto, na 1.477,87 poena.

Obična akcija Komercijalne banke je bila jedini gubitnik uz pad cene od 0,9 odsto, na 2.412 dinara, a istovremeno je bila najtrgovanija sa iznosom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od gotovo 5,0 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije se zadržala na nivou od 547 dinara, uz promet od nepunih 0,5 miliona dinara, a stabilna je ostala i akcija Aerodroma "Nikola Tesla" na 917 dinara, uz realizaciju od oko 0,2 miliona dinara.

Preduzeće Uniprom iz Novog Pazara je isprometovano na MTP tržištu za nešto manje od 0,4 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 750 dinara.

Strani investitori su u ukupom prometu na tržištu akcija imali udeo od 77,41 posto, u kupovini 83,31 procenat, a u prodaji 71,52 odsto.

Na Berzi nije trgovamo državnim dužničkim hartijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Beogradska berza: Uzdržana investiciona aktivnost, indeksi skliznuli

Izvor: Blic, 11.Avg.2020

Uzdržana investiciona aktivnost, neveliki promet i blagi pad indeksa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.