Uvodi se i e-prostor

Izvor: B92, 28.Okt.2018, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvodi se i e-prostor

Izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji koje su usvojene u Skupštini Srbije, omogućavaju da posle e-dozvola i e-katastra zaživi i reforma e-prostora.

To znači da se uvede objedinjena procedura i u oblasti izrade planskih dokumenata po uzoru na onu koja već postoji kod građevinskih pozvola.

Zakon predviđa da se rokovi za izradu planskih dokumenata skrate na najviše 12 meseci, sa sadašnjih najmanje 18, a neretko traju i po nekoliko godina.

Usvajanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izmena zakona omogućeno je da se Plan generalne regulacije primenjuje direktno i da svi planski dokumenti budu javno dostupni u Centralnom registru planskih dokumenata.

Takođe je predviđen kraći postupak za donošenje izmena i dopuna planskih dokumenata koje će trajati do šest meseci, produžavanje važenja lokacijskih uslova sa 12 na 24 meseca, kao i mogućnost fazne gradnje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.