Utvrđena cena: Evo koliko će mesečno koštati PRINUDNI UPRAVNICI ZGRADA

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđena cena: Evo koliko će mesečno koštati PRINUDNI UPRAVNICI ZGRADA

U Beogradu ima 6.000 upravnika

Skupština grada Beograda utvrdila je danas iznos naknade koju će stanari koji nisu izabrali upravnika zgrada plaćati za usluge profesionalnog upravnika koje postavi lokalna samouprava i iznosiće, u zavisnosti od veličine zgrade od 240 do 366 dinara na mesečnom nivou.

Pročitajte i: 

Za stan i poslovni prostor zgrade do osam stanova naknada po stanu za profesionalnog upravnika koje postavi lokalna samouprava, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na mesečnom nivou, iznosiće 240,57 dinara, za zgrade od osam do 30 stanova 288,68 dinara, a u zgradama sa više od 30 stanova 336,80 dinara.

Istom odlukom regulisana je i visina izdvajanja za tekuće i investiciono održavanje zgrada, pa tako minimalna visina troškova za tekuće održavanje mesečno u zgradi bez lifta iznosi 360,85 dinara, a u zgradi sa liftom 469,11 dinara.

Kada je reč o investicionom održavanju zgrade, na cenu utiče više parametara, plaća se po kvadratu i to od tri do osam dinara po kvadratu.

Gradski sekretar za komunalne i stambene poslove Nikola Kovačević je rekao da sada u Beogradu ima 6. 000 upravnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.