Utisci sa Savetovanja agronoma i poljoprivrednika Srbije i republike Srpske (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2022, 12:32

Utisci sa Savetovanja agronoma i poljoprivrednika Srbije i republike Srpske (AUDIO)

Sa dve velika skupa na Zlatiboru, 56. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije i 2. Savetovanje agronoma Srbije i Republike Srpske, koji su upravo okončani, utisci se tek sabiraju.  

Poruka koju je poslala Dragana Latković ispred Instituta za ratarstvo i povrtarsvo iz Novog Sada, kao organizatora upravo okončanog 56.Savetovanja agronoma i poljoprivrednika Srbije i 2. Savetovanja agronoma Srbije i Republike je sledeća:

"Institut će uvek biti uz naš narod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa obe strane Drine, a takođe, uvek će biti i uz naše poljoprivredne proizvođače koji, pored toga što mogu da kupe seme različitih ratarskih biljnih vrsta mogu da dođu po savete kad god požele, opet svih vrsta.

Poseta je u uslovima pandemije bila više nego odlična. Osim samog svečanog otvaranja, bile su odlično posećene i panel diskusije, predavanja sa produženim satnicama što ukazuje na veliku zainteresovanost učesnika.

"Jako je bitno da je postojala ta jedna interakcija svih učesnika, od Ministarstva do poljoprivrednika a nama je značajno da dobijemo i povrtanu informaciju od poljoprivrednih proizvođača, da znamo u nekim budućim projektima u kom smeru da idemo" rekla je Latković. Napominje da sva njihova istraživanja i projekti ne bi imala smisla ako ne bi rezultati završili kod poljoprivrednih proizvođača.

Institut, sa svojim semenskom robom ali i savetnicima je spreman i nadalje za sve što je potrebno onima kojima je i namenjen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.