Usvojili budžet nakon 4 dana rasprave

Izvor: B92, 28.Dec.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojili budžet nakon 4 dana rasprave

Čačak -- Skupština grada Čačka usvojila je danas budžet za 2017. godinu, u iznosu od 3,67 milijardi dinara.

Sednicu Skupštine na kojoj se raspravljalo o budžetu grada za narednu godinu i koja je trajala četiri dana, obeležile su burne rasprave lokalne vlasti i opozicije, verbalni incidenti, česti prekidi zbog nedostatka kvoruma, a odbornici su radili do posle ponoći.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, kadar Srpske napredne stranke, ocenio je da će budžet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za narednu godinu biti investicioni, razvojni i socijalno odgovoran.

Najveći prihodi u budžetu planirani su od poreza na zarade u iznosu od 1,43 milijarde dinara, od poreza na imovinu 450 miliona dinara, dok transferna sredstva od Republike iznose 287,67 miliona dinara.

Od većih investicija, u budžetu grada predviđeno je oko 100 miliona dinara za pribavljanje zemljišta za poslovnu zonu , 101 milion dinara za rekonstrukcija i dogradnja postojećeg objekta Doma vojske za potrebe Gradske biblioteke.

Za izgradnju gradskog fudbalskog stadiona 25 miliona dinara, izgradnju zaštitnog bedema kod Hale Borac 1,7 miliona dinara i za završetak izgradnje prihvatilišta za nezbrinute životinje 3,1 milion dinara.

Iz ove godine u sledeću biće preneto 147 miliona dinara neutrošenih sredstava.

Opozicione stranke Dveri i Nova Srbija (NS) budždet su ocenile kao potrošački, rasipnički i nerealan.

Lider Dveri i poslanik u Skupštini Srbije Boško Obradović ocenio je na sednici lokalnog parlamenta da plan trošenja sredstva za narednu godinu predstavlja "nazadnjački budžet napednjačke vlasti u Čačku".

Obradović je dodao da je "skandalozno što SNS za pet godina vlasti u Čačku ne može da završi jedan obični azil za pse, a kamoli ozbiljniju kapitalnu investiciju" i dodao da se grad zadužuje sa 200 miliona dinara "a da niko ne zna za šta".

Na predlog budžeta je podneto ukupno 213 amandmana, od kojih su više od 200 podnele opozicione stranke Dveri, NS i Grupa građana "Za napredniji Čačak".

Skupština je usvojila sedam amandmana, i to pet opozicionih stranaka - jedan koji su predložili Dveri i četiri NS, a dva prihvaćena amandmana je podnela vladajuća koalicija. Na vlasti u Čačku je koalicija SNS, Socijalističke partije Srbije i Stranke Rusa Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.