Usvojena najveća ekonomska mera spasavanja u istoriji Amerike

Izvor: B92, 25.Mar.2020, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena najveća ekonomska mera spasavanja u istoriji Amerike

Vašington -- Predstavnici Bele kuće i Senata jutros su postigli sporazum kojim se predviđa ogromna pomoć preduzećima, radnicima i zdravstvenom sistemu zbog koronavirusa.

To je ujedno i najveća ekonomska mera spašavanja u istoriji SAD i zamišljena je kao višenedeljna ili višemesečna "zakrpa za ekonomiju" koja se kreće ka recesiji, prenosi AP.

Vest o postignutom sporazumu objavio je viši savetnik u Beloj kući Erik Ueland malo posle ponoći koji je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ga još pravno treba doraditi.

"Dame i gospodo, postigli smo sporazum", rekao je on.

Ovaj paket ekonomskih mera predviđa direktne isplate većini Amerikanaca, proširenje naknada za nezaposlene i program od 367 milijardi dolara pomoći za mala preduzeća kako bi zadržala profit dok su radnici kod kuće.

"Nakon nekoliko dana intenzivnih pregovora, Senat je postigao dvostranački sporazum o istorijskom paketu pomoći za ovu pandemiju. To će usmeriti nove resurse na prve linije borbe za zdravstvenu zaštitu naše nacije. I to će ubrizgati tri biliona dolara novca u ekonomiju što je brže moguće kako bi Amerikanci, radnici, porodice, mala preduzeća i industrije uspeli da prođu kroz ove poremećaje", izjavio je glavni pregovarač Mič Mekonel.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanci postigli sporazum o ogromnom paketu pomoći privredi i zdravstvu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2020

VAŠINGTON - Predstavnici Bijele kuće i Senata rano jutros postigli su sporazum kojim se predviđa ogromna pomoć preduzećima, radnicima i zdravstvenom sistemu koji su najviše pogođeni pandemijom novog virusa korona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.