Izvor: Politika, 17.Dec.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud sutra ocenjuje gasni aranžman

Na dnevnom redu sutrašnje sednice Ustavnog suda naćiće se i inicijativa za ocenu ustavnosti i zakonitosti takozvanoggasnog sporazuma sklopljenog između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije, izjavila je za „Politiku” dr Bosa Nenadić, predsednica Ustavnog suda Srbije.

Nekoliko odredbi tog sporazuma osporila je Liberalno-demokratska partija. Lider LDP-a Čedomir Jovanović tvrdi da bi ovim sporazumom bilo prekršeno više odredaba Ustava Srbije, kao i zakon o konkurenciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << o privatizaciji i zaštiti životne sredine i smatra da bi bio ugrožen javni interes Srbije kroz gubitak energetske nezavisnosti.On je postavio i pitanje zašto se državni monopol menja za državni monopol ruske kompanije. Predsednica Ustavnog suda Srbije dr Bosa Nenadić kaže da stavljanje ovog predmeta na sutrašnji dnevni red nije usledilo zbog Jovanovićevih prozivki. Podseća da sud ima svoju dinamiku rada i u situaciji kada ima dve hiljade predmeta stranke ne mogu da očekuju da se predmeti rešavaju preko noći.

M. P. - V. D.

[objavljeno: 17/12/2008]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustavni sud o sporazumu sa Rusijom u četvrtak

Izvor: Mondo, 16.Dec.2008, 19:37

Ustavni sud Srbije (USS) razmatraće na sednici u četvrtak inicijativu Liberalno demokratske partije za ocenu ustavnosti energetskog sporazuma između Srbije i Rusije, rečeno je večeras agenciji Beta u LDP-u.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.