Ustavni sud BiH stavio van snage Zakon o lijekovima Republike Srpske

Izvor: Capital.ba, 06.Jul.2022, 13:52

Ustavni sud BiH stavio van snage Zakon o lijekovima Republike Srpske

SARAJEVO – Ustavni sud BiH stavio je van snage privremeno Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o republičkoj upravi. FOTO: Pixabay Ustavni sud je danas razmotrio zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića za ocjenu ustavnosti ovih zakona i donio ovu privremenu mjeru, koja nije službeno objavljena. Srna saznaje da je, glasajući o ovoj odluci, sedam članova Ustavnog suda glasalo “za”, dok su dva člana Ustavnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << iz Republike Srpske Miodrag Simović i Zlatko Knežević glasali protiv. Kancelarija visokog predstavnika u BiH i Delegacija EU su istakle da stupanje na snagu Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske predstavlja kršenje Ustava i korak unazad u usklađivanju zakonodavstva BiH sa pravnom tekovinom EU. Kristijan Šmit je rekao nedavno da će reagovati na ove zakone Republike Srpske, ali da će prvo sačekati odluku Ustavnog suda. Predstavnici vladajućih političkih stranaka u Republici Srpskoj osudili su ovu Šmitovu izjavu, istakavši da on nema legitimitet da bi djelovao i prijetio i da samo može napraviti nepotreban metež na političkoj sceni. Ustavni sud BiH u maju je ukinuo i odredbe Deklaracije o ustavnim principima Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa vraćanjem nadležnosti sa BiH na Republiku Srpsku.   Srna Чланак Ustavni sud BiH stavio van snage Zakon o lijekovima Republike Srpske се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustavni sud doneo odluku: Zakon o lekovima Republike Srpske PRIVREMENO VAN SNAGE

Izvor: Blic, 06.Jul.2022

Ustavni sud BiH je razmotrio zahtev predsedavajućeg Predsedništva BiH Šefika Džaferovića za ocenu ustavnosti Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.