Usporio motor SAD

Izvor: B92, 18.Nov.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usporio motor SAD

Američka industrija je u oktobru 2018. godine usporila tempo rasta, pri čemu je u rudarstvu i komunalnoj delatnosti zabeležen pad.

Federalne rezerve su saopštile da je industrijska proizvodnja porasla skromnih 0,1 odsto prošlog meseca nakon septembarskih 0,2 procenta i značajnog rasta od 0,8 odsto u avgustu, prenosi agencija AP.

Fed kaže da su nedavni uragani malo uticali na smanjenje proizvodnje i u septembru i u oktobru. Fabrička proizvodnja je povećana u oktobru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 0,3 odsto, što je na nivou iz prethodnog meseca, uprkos velikom padu proizvodnje automobila.

Američka privreda raste po solidnoj stopi ove godine, navodi AP, ali dodaje da postoji zabrinutost da bi jak dolar i rastuće trgovinske tenzije mogle da naškode izvozu u predstojećem periodu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.