Izvor: B92, 21.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeh "punta" i konkurencija

Beograd -- Da li će ugovor o sklapanju "fiat punta" u Kragujevcu biti posao stoleća, zavisi i od konkurencije na tržištu Srbije.

U klasi Fiat punta koji će se montirati u Kragujevcu i za koji je najavljena cena od 8.000 evra, na domaćem tržištu u ovom trenutku može se kupiti nekoliko različitih modela. Poređenja radi, po ceni i kvalitetu Zastavinom puntu konkurisaće Hjundai gec i Ševrolet kalos sa benzisnkim motorima.

Đorđe Stanić, urednik rubrike "Automobili" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sajtu B92, kaže da su vozila iz Južne Koreje poprilično kvalitetna. "Na primer, Hjundaji gec, u verziji 1.1 sa troja vrata, košta 8.600 evra. Ševrolet kalos je odnedavno našim kupcima pružio mogućnost kupovine kakvi vladaju svuda u Evropi, što znači da svako ko redovno servisira bilo koji model Ševroleta, ima potpunu garanciju od tri godine i može bilo gde u 40 evropskih zemalja da to vozilo servisira".

Iako je Fiat već promovisao novi Grande punto, ova kompanija će i u narednoj godini nastaviti proizvodnju aktuelnog modela u Italiji. Da li će više građana Srbije poslušati slogan "Kupujte domaće" i opredeliti se za srpsko-italijanski model ili će poverenje ukazivati modelima stranih proizvođača približno iste cene, znaće se sledeće godine kada se očekuje početak proizvodnje punta u Kragujevcu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.