Usluga evrtić dostupna i u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2020, 14:20

Usluga evrtić dostupna i u Pančevu

U toku je prijava dece za upisu vrtiće koji se od ove godine sprovodi elektronskim putem. Za sada je u Pančevu u Predškolsku ustanovu Dečja radost prijavljeno vise oko 500 dece. Inače,ovih dana pored učitelja i nastavnika sa decom na daljinu rade i vaspitači.

Usluga evrtić dostupna je roditeljima u Pančevu koji više ne moraju da odlaze na razne šaltere ili u predškolsku ustanovu kako bi prijavili decu,dovoljno je da elektronskim putem popune jedan obrazac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Postoje samo dva koraka koje roditelji moraju da odrade. Prvi je da naprave nalog , uloguju se u eupravu izaberu opciju evrtić i naprave nalog. Zatim skinu formular koji treba da popune i kada to popune pošalju ga predškolskoj ustanovi. Dobiće delovodni broj i tada će moći da prate koliko dete ima bodova i sve ostalo" objašnjava Tatjana Božić,članica gradskog veća za obrazovanje

Sada su vrtići prazni a deca aktivnosti sa svojim vaspitačima obavljaju preko interneta. U ovim trenucima kada im nedostaje igra ,vaspitači se trude da daju podršku deci I roditeljima jer im je to sada najpotrebnije. U kontaktu sa njima su svakodnevno.

"Grupa u kojoj ja radim sa koleginicom je dvojezična . Trudimo se da održimo i rad na engleskom jeziku. Naš rad je vidljiv i na youtube kanalu gde mi ono što smo radili,poneke aktivnosti,objavljujemo. Deca odlično reaguju i jedva čekaju da dobiju neku poruku od nas isto tako oni jedva čekaju da nama uzvrate ono što rade kako bi dobili neku povratnu informaciju i to im znači"-kaže Vesna Čanković

Inače ,roditelji dece koja su već upisana ne moraju ponovo prijavljivati decu dok oni koji to rade prvi put mogu to ,elektronskim putem, uraditi do 15. maja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.