Uskoro predlog modela finansiranja brze pruge Beograd-Budimpešta

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Avg.2015, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro predlog modela finansiranja brze pruge Beograd-Budimpešta

BEOGRAD - Kineske investicije u infrastrukturne projekte u Srbiji teku planiranom dinamikom i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture čini sve da se realizacija dodatno ubrza da ne bi bilo kašnjenja, rečeno je na sastanku resorne ministarke Zorane Mihajlović i kineskog ambasadora u Srbiji Li Mancanga.

Mihajlović je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa kineskim investitorima dodajući da očekuje da dve zemlje uskoro postanu partneri i u početku >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << izgradnje jednog od najvećih zajedničkih projekata do sada - izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, za koju se očekuje predlog finansijskog modela kineske strane, saopštilo je Ministarstvo.

Na sastanku u Vladi Srbije se razgovaralo o deonicama Koridora 11 Obrenovac-Ub i Lajkovac -Ljig, na čijoj su izgradnji angažovane kineske kompanije, ali i izgradnji novog bloka B3 u Termoelektrani "Kostolac" koja je u postupku izdavanja građvinske dozvole.

Dogovoreno je i da se na jesen u Kini održi Mešovita međuvladina komisija za saradnju sa Kinom kojom Mihajlović predsedava sa srpske strane, piše u saopštenju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.