Uskoro otvaranje aerodroma u Crnoj Gori

Izvor: B92, 19.Maj.2020, 08:54

Uskoro otvaranje aerodroma u Crnoj Gori

Podgorica -- Nacionalno koordinaciono telo danas je donelo odluku o skorom otvaranju Aerodroma Crne Gore za letove generalne avijacije ka Crnoj Gori i iz zemlje.

"Tokom sutrašnjeg dana biće doneta odgovarajuća uputstva i naredbe", saopštilo je NKT.

Razmotrivši izveštaj o epidemiološkoj situaciji u zemlji NKT je na sednici, kojom je predsedavao predsednik Milutin Simović, izrazilo ozbiljnu zabrinutost zbog javnih okupljanja koja su zabranjena zbog visokog epidemiološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rizika.

Takva okupljanja, ocenjeno je, ugrožavaju postignuti rezultat i potrebni oporavak crnogorske ekonomije.

Data je saglasnost na izmenu odgovarajućih naredbi Ministarstva zdravlja kako bi bila ukinuta primena privremenih mera kojima se zabranjuju sportske aktivnosti na javnim površinama i okupljanje u stambenim objektima osoba koje nisu članovi porodičnog domaćinstva, prenosi Investitor.

Razmotreno je i više slučajeva crnogorskih građana koji se nalaze u inostranstvu, a žele da se vrate u Crnu Goru. Ističući da je od izbijanja pandemije novog koronavirusa u Crnu Goru aktivnostima nadležnih organa uspešno vraćeno oko 17.000 građana NKT potvrđuje opredeljenje da na organizovan način vrati sve državljane koji to žele.

Ministarstvo spoljnih poslova je zaduženo da u kontinuitetu traga za rešenjem povratka u Crnu Goru građana koji se nalaze na kruzerima.

NKT još jednom upozorava građane da ne kreću ka Crnoj Gori putničkim vozilima bez prethodne koordinacije sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima i podseća da sva lica koja uđu u Crnu Goru, bez obzira na način i mesto ulaska i ostale okolnosti moraju da provedu 14 dana u karantinu.

Razmotrivši primedbe više pomoraca NKT je podsetilo da i za pomorce važi isto pravilo kao i za ostale građane te da nakon obavezne dve nedelje karantina i dobijanja pozitivnog nalaza obaveza izolacije prestaje.

Usvojen je redovni nedeljni Izveštaj o donacijama. Na račun NKT je dva meseca od otvaranja uplaćeno više od osam miliona evra iz zemlje i inostranstva.

Do 18. maja u devet sati uplaćeno je 7.999.630,21 evra i 75.971,72 američkih dolara.

Istovremeno, NKT izražava ozbiljnu zabrinutost zbog epidemiološki visoko rizičnih javnih okupljanja koja ugrožavaju postignuti rezultat i potrebni oporavak crnogorske ekonomije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sutra prva faza OTVARANJA AERODROMA u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 19.Maj.2020

Sutra počinje prva faza otvaranja aerodroma u Crnoj Gori, koja podrazumeva letove generalne avijacije koji mogu biti privatnog ili poslovnog karaktera, najavio je direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.