Uskoro nove mere za spas mlekarstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro nove mere za spas mlekarstva

Trenutna situacija u mlekarskom sektoru u Srbiji je takva da zahteva nove mere i vlada će vrlo brzo izaći sa konkretnim rešenjima za njegov spas, najavila je danas ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević - Bošković.

Uvođenje prelevmana na uvoz mleka nije jedina mogućnost i stručnjaci će razmotriti različite modele zaštitnih mera među kojima je i interventan otkup mleka, rekla je Bogosavljević- Bošković na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su predstavljeni rezultati rada Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u prvoj godini rada Vlade.

On je podsetila da je jedan od gorućih problema situacija u proizvodnji mleka i mlekarskom sektoru i da se ministarstvo mesecima unazad bavi pronalaženjem načina za njihovo prevazilaženje.

Bogosavljević-Bošković je napomenula da su već uvedene zaštitne mere za pojedine mlečne proizvode kao što su sir i maslac i da je interventno otkupljeno mleko u prahu za 500 miliona dinara.

"Konstantno pratimo situaciju na tržištu", rekla je ministarka dodajući da će i danas tim povodom zasedati radna grupa sastavljena od predstavnika ministarstva, instituta, fakulteta i drugih stručnjaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogosavljević: Uskoro nove mere za spas mlekarstva

Izvor: Blic, 22.Maj.2015

Trenutna situacija u mlekarskom sektoru u Srbiji je takva da zahteva nove mere i vlada će vrlo brzo izaći sa konkretnim rešenjima za njegov spas, najavila je danas ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević - Bošković...Uvođenje prelevmana na uvoz mleka nije jedina mogućnost i stručnjaci...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.