Izvor: Blic, 09.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro još 50 miliona

Uskoro još 50 miliona

BRISEL (Beta) Ministri ekonomija i finansija EU odobrili su juče u Briselu pomoć od 20 miliona evra (oko 20 miliona dolara) Vladi Crne Gore za hitne budžetske potrebe i ta pomoć će biti upućena Podgorici do kraja meseca izjavio je visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Havijer Solana.

Solana je naglasio da je to 'odlična odluka, imajući u vidu važne izbore u Crnoj Gori u junu'. Pomoć Vladi u Podgo- rici biće upućena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 'kroz par nedelja, a nadam se pre junskih izbora', dodao je on.

Solana najavljuje da Evropska komisija i Evropska investiciona banka razmotraju 'neka tehnička pitanja' oko odobravanja veoma povoljnog kredita od 50 miliona evra koji bi banka EU trebalo da u što kraćem roku odobri za makroekonomske, infrastrukturne projekte u Crnoj Gori.

Taj veoma povoljni niskokamatni kredit bi banka EU trebalo da u što kraćem roku Crnoj Gori odobri za jedan infrastrukturni 'projekat brzog početka' s rokom od godinu dana.

Milo Đukanović ide u Brisel

Solana je saopštio da će predsednik Crne Gore Milo Đukanović doputovati 17. maja u Brisel da bi sa evropskim zvaničnicima dodatno razjasnio važnost junskih opštinskih izbora u Podgorici i Herceg Novom, kao i značaj finansijske potpore za budžetske potrebe Vlade i kredita BEI za infrastrukturne projekte u Crnoj Gori.

Ministri zemalja Evropske unije odobrili 20 miliona dolara pomoći Crnoj Gori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.