Usaglašene  mere za  probleme zaposlenih

Izvor: S media, 19.Avg.2009, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usaglašene mere za probleme zaposlenih

Vladina radna grupa za prevazilaženje problema u ostvarivanju prava zaposlenih u uslovima ekonomske krize danas je načelno usaglasila paket mera, i ukoliko socijalni partneri ne budu imali većih zamerki, očekuje se da bude predložen na usvajanje Vladi Srbije iduće sedmice.

Usaglašeni paket mera će odmah biti dostavljen socijalnim partnerima, kako bi Unija poslodavaca Srbije i reprezentativni sindikati primedbama i sugestijama eventualno poboljšali predlog Radne grupe, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << saopštilo je Ministarstvo rada i socijalne politike.

Na sastanku je upućen i poziv socijalnim partnerima da u Radnu grupu imenuju svoje predstavnike, a dogovoreno je i da od sledeće nedelje članovi Radne grupe, zajedno sa socijalnim partnerima, krenu u obilazak opština i preduzeća širom Srbije.

Cilj ovih poseta biće upoznavanje šire javnosti sa paketom mera za prevazilaženje problema zaposlenih u uslovima svetske krize, kao i traženje mogućnosti za rešavanje problema u preduzećima, čije je poslovanje ugroženo.

Ministar rada i socijalne poltike Rasim Ljajić izjavio je ranije da će se mere odnositi na resavanje tri osnovna problema radnika koji štrajkuju - neisplaćene plate, neuplaćeni doprinosi i nepoštovanje privatizacionih ugovora.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.