Urednice Jutarnjeg programa dobitnice nagrade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urednice Jutarnjeg programa dobitnice nagrade

Urednice Jutarnjeg programa Radio-televizije Vojvodine Tamara Srijemac i Kristina Šarić dobitnice su godišnjih nagrada za borbu protiv diskriminacije Koalicije protiv diskriminacije, koje su danas uručene u beogradskom Medija centru.

RTV je dobitnik te nagrade u kategoriji medija, a ostali dobitnici su Fond za humanitarno pravo u kategoriji organizacija civilnog društva, Ljubomir Živkov u oblasti javnih ličnosti, Mirko Milićević iz "Dosije studija" u kategoriji biznis sektora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Odeljenje za javni red i mir policijske uprave za grad Beograd u kategoriji javne vlasti.

Dodeljujući nagradu Goran Miletić iz Centra za promociju prava seksualnih manjina istakao je da su koleginice iz RTV-a svojom profesionalnom izuzetnošću značajno doprinele borbi protiv diskriminacije.

"Dužnost svakog novinara, posebno novinara na javnom servisu jeste da praktično obradi sve teme koje su neophodne i u prvom planu, baš što i ova nagrada jeste nagrada za borbu protiv diskriminacije. Mi smo u obavezi da se borimo protiv diskriminacije i na taj način istinski da radimo svoj posao", rekla je Tamara Srijemac.

Kristina Šarić je navela da je moralna obaveza svih novinara da iznad svega na pravi način izveštava o diskriminaciji bilo koje vrste.

"Dali je to diskriminacija LGBT osoba, dali je to diskriminacija na osnovu nacionalne pripadnosti, dali je to diskriminacija osoba sa invaliditetom, dakle, ono od čega svaki novinar mora da pođe jeste ta moralna obaveza da izveštava kako treba", rekla je Šarić.

Koalicija protiv diskriminacije ustanovila je "Godišnju nagradu za borbu protiv diskriminacije" kao priznanje pojedincima, organizacijama, institucijama, kompanijama i medijima koji su u toku jedne godine učinili najviše napora u suzbijanju diskriminacije prema manjinskim i marginalizovanim grupama ili doprineli unapređenju jednakosti svih građana i građanki u Srbiji.

O dobitnicima nagrada odlučuju organizacije-članice Koalicije na osnovu predloga koje su joj do kraja prošle godine, dostavili pojedinci i organizacije.

Koaliciju protiv diskriminacije čine: Centar za unapređivanje pravnih studija, Civil Rights Defenders , Labris – organizacija za lezbejska ljudska prava, CHRIS – Mreža odbora za ljudska prava, Udruženje studenata sa hendikepom, Gayten LGBT , Praxis i Regionalni centar za manjine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodeljene nagrade za borbu protiv diskriminacije

Izvor: Akter, 21.Apr.2015

Koalicija protiv diskriminacije uručila je danas godišnje nagrade za doprinos borbi protiv diskriminacije Odeljenju za javni red i mir Policijske uprave Beograd, Fondu za humanitarno pravo, novinaru Ljubomiru Živkovu, jutarnjem programu Radio-televizije Vojvodine i biznizmenu Marku Milićeviću..Predstavnica...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.