Uređenje Kosančićevog venca - javna sednica odložena do daljeg

Izvor: B92, 19.Avg.2020, 14:57

Uređenje Kosančićevog venca - javna sednica odložena do daljeg

Beograd -- Grad Beograd odložio je javnu sednicu u vezi sa Nacrtom izmena i dopuna plana detaljne regulacije prostorne celine Kosančićev venac.

Sednica koja je bila zakazana za 27. avgust 2020. godine,odložena je do daljeg.

"Imajući u vidu zainteresovanost javnosti za plansko rešenje i trenutnu epidemiološku situaciju, kao i da je potrebno, u međuvremenu, još jednom izvršiti analizu i proveru planskog rešenja, kako bi se u potpunosti sagledale sve promene u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postoru koje će se desiti izgradnjom planiranih objekata, odlaže se održavanje javne rasprave po obavljenom javnom uvidu u Nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije prostorne celine Kosančićev venac za deo bloka između ulica: Karađorđeva, Velike stepenice i Kosančićev venac, Gradska opština Stari grad", navodi Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove.

Urbanistički zavod Beograda objavio je ranije izmene i dopune plana detaljne regulacije prostorne celine Kosančićev venac.

U obuhvatu plana planirane su sledeće namene za površine javnih namena: mreža saobraćajnica (pešačko-kolska komunikacija - Velike stepenice; pešačka komunikacija - Male stepenice i kosi lift; saobraćajne površine u posebnom režimu korišćenja i integrisana kolsko-pešačka staza).

Kada je reč o površinama ostalih namena, u planu se pominju površine za stanovanje, odnosno zone porodičnog i višeporodičnog stanovanja u formiranim gradskim blokovima u centralnoj i srednjoj zoni grada.

Planom je obuhvaćena površina od 2 hektara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.