Izvor: B92, 09.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uredba o formiranju cena nafte, dobra

Beograd -- Ministar rudarstva i energetike Srbije Radomir Naumov, ocenjuje da je Uredba o formiranju cena naftnih derivata dobra.

On je agenciji Beta objasnio da je Uredba kojom je propisan način korekcije cene naftnih derivata dobra, jer obuhvata više parametra koji utiču na cenu, odnosno da je fleksibilna jer reaguje na promene na svetskom tržištu.

"Uredba po jednostavnoj formuli utvrđuje maksimalne maloprodajne cene derivata bez fiskalnih dadžbina, poreza i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akciza. Cene se određuju na osnovu cena sirove nafte, transportnih troškova, preradne cene u rafinerijama, a uvažava se i tržište", kazao je Naumov.

Naumov je podsetio da je tržište naftnim derivatima u Srbiji uređeno još jednom Uredbom koja reguliše uvoz sirove nafte, tačnije koja određuje ko može da uvozi sirovu naftu koja se uslužno prerađuje u srpskim rafinerijama, a ona će na snazi biti do polovine 2006.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.